Eski Siyonist Bakan: Savaşın Eşiğindeyiz

Eski Siyonist Bakan: Savaşın Eşiğindeyiz

İsrail'in eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Mescid-i Aksa'ya girişleri yasaklayan ve gerilimi artıran İsrail'in Müslüman dünyayı karşısına aldığını söyledi. Livni, İsrail hükümetine gerilimi artırmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Kudüs'te yaşanan Mescid-i Aksa gerilimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Livni, İsrail'in Müslüman dünyayla dini bir savaşın kıyısında olduğunu söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, Mescid-i Aksa'daki güvenlik önlemleri konusunda yapılan taktiksel değişikliklerin işleri daha da kötüleştirdiğini ve İsrail'in bunu sonlandırması gerektiğini belirten Livni, İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada "Filistinlilerle olan çatışmamız ile Ürdün ve diğer Sünni uluslarla yaptığımız işbirliğini, Müslümanları İsrail devletine karşı birleştirecek bir etkinliğe dönüştürmenin bir adım ötesindeyiz" ifadelerini kullandı.

Livni, İsrail hükümetinin liderlik sergileyerek bu durumun oluşmasını engellemesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 10 gün önce Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da yaşanan çatışmada 3 Filistinli şehit olmuş, 2 İsrail polisi ölmüş, bu olayın ardından Mescid-i Aksa girişine metal dedektörler yerleştirilmişti.

Geçtiğimiz Cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'ya girişe yönelik getirilen kısıtlamaları protesto eden Filistinlilere, İsrail polisi saldırmış ve saldırıda 3 Filistinli şehit olmuştu.