Eski Siyonist Bakan Erdoğan'a Hakaret Etti

Eski Siyonist Bakan Erdoğan'a Hakaret Etti

Rey el-Youm gazetesinin Fransız haber ajansından naklen bildirdiğine göre İsrail’in eski Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Türkiye’nin yeni bir Osmanlı İmparatorluğu kurmaya çalıştığını iddia etti.

 Rey el-Youm gazetesinin Fransız haber ajansından naklen bildirdiğine göre İsrail’in eski Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Türkiye’nin yeni bir Osmanlı İmparatorluğu kurmaya çalıştığını iddia etti.

Çarşamba günü bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Moşe Yaalon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Müslüman Kardeşler örgütünün ideolojisini kullanarak yeni Osmanlı imparatorluğu kurmaya ve bölgeye hakim olmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye’nin Hollanda ve Almanya gibi Batılı ülkelerle sorunlar yaşadığına dikkat çeken gazete, Moşe Yaalon’un Türkiye’nin NATO müttefiki bir ülke olmakla birlikte Batı’nın çıkarlarına aykırı hareket ettiğini söylediğini nakletti.

Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin Ortadoğu’da nüfuzunu arttırmak için çalışan “üç aşırı unsurdan” biri olduğunu iddia eden Moşe Yaalon, Obama yönetiminin Ortadoğu meselelerinden uzak durması sebebiyle Amerika’nın yarattığı boşluktan yararlanan Türkiye, İran ve cihatçıların bölgede egemenlik kurmaya çalıştığını söyledi.