Eski Mossad Ajanından Netanyahuya Şok Sözler

Eski Mossad Ajanından Netanyahuya Şok Sözler

Eski MOSSAD Başkanı Meir Dagan, ''Yaşadığımız liderlik krizi, İsrail devletinin kuruluşundan beri yaşadığı en kötü kriz'' dedi.

'NETANYAHU HİÇBİR İNİSİYATİF ALMADI''
Tel Aviv'de düzenlenen binlerce kişinin katıldığı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karşıtı mitingde konuşan Dagan, ''Netanyahu son altı yıldır başbakanlık yapıyor. İsrail hiçbir dönemde bu kadar zorda kalmamıştı. Netanyahu, son altı yıllık başbakanlığı döneminde, daha iyi bir gelecek için hiçbir inisiyatif almadı'' diye konuştu.
''AĞIR BEDEL ÖDEDİK''
İsrail'in geçtiğimiz yaz Gazze'ye düzenlediği ve 2 binden fazla Filistinlinin hayatına mal olan askeri saldırının başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Dagan, "Sıfır diplomatik başarı ve sıfır caydırıcılıkla sonuçlanan bir askeri operasyon için ağır bedel ödedik. Sonuçta bir sonraki askeri harekat için geri sayar durumdayız" dedi.
2002 yılında Ariel Şaron tarafından MOSSAD'ın başına getirilen Meir Dagan 2011 yılında görevini kendi isteği ile görevini bıraktıktan sonra İsrail basınına verdiği demeçlerde zaman zaman Başbakan Netanyahu'ya sert eleştiriler getirmişti. 
İsrail'de 11 partinin katılacağı 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlerine yönelik yapılan kamuoyu araştırmalarında, İşçi Partisi lideri İzak Herzog liderliğindeki ''Siyonist Blok'' ile Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisinin en fazla oyu alması bekleniyor. 
İsrail'in tamamının tek bir sec¸im bölgesi olarak kabul edildiği seçim sisteminde, seçmenler herhangi bir adaya degil, parti listesine oy kullanıyor. Hükümet kurmak için ise 120 sandalyeli mecliste 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor.
Kaynak : AA