Eski IŞİD'li CNN'e konuştu

Eski IŞİD'li CNN'e konuştu

Eski IŞİD'li CNN'e konuştu

ki hafta önce IŞİD'den ayrıldığını belirten eski örgüt mensubu, örgütün hedeflerini anlatarak, örgütteki batılıların ülkelerine döndükten sonra eylem yapabileceklerini bildirerek uyardı. Batıdan gelen bu kişilerin ülkelerini inançsız olarak gördüklerini, imkan bulduklarında bu ülkelerde saldırı yapacaklarını öne sürdü. CNN, bu kişinin iki hafta önce IŞİD'i terkettiğini, ancak halen örgütün ideolojisine sahip olduğunu belirtti.

Amerikan gazetecilerin başları kesilerek infaz edilmesine de değinin eski örgüt mensubu, bu eylemle IŞİD'in, bir Avrupalının ya da batıdan bir kişinin de bir Amerikalıyı öldürebileceğini göstermek istediğini söyledi.

IŞİD'in batıdan gelen savaşçıları medyada göstererek, Suriye'nin dışından kendilerini destekleyenlere, bazı batılıların da kendilerinin yanında oldukları duygusunu vermek istediklerini kaydetti.

IŞİD, Suriye'deki Amerikan gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'u kaçırarak, başlarını kesmek suretiyle idam etmişti. Ancak bazı uzmanlar bu görüntülerin gerçek olmayabileceğini öne sürdüler.