Eski Emniyet Müdürüne MHP'den Veto

Eski Emniyet Müdürüne MHP'den Veto

MHP, 'paralel yapı' operasyonunda tutuklanan eski emniyet müdürü Yurt Atayün ile eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Karamahmutoğlu'nun millektvekili aday adaylık başvurularını reddetti.

Milletvekilliği aday adaylığı başvurularını 12 -18 Mart tarihleri arasında alan Milliyetçi Hareket Partisi, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün milletvekili aday adaylığı başvuru dosyalarını kendilerine iade etti.

Karamahmutoğlu ile Atayün'ün milletvekilli aday adaylığı için başvuruları, "parti politikalarına ve partinin yürüttüğü siyasete uygun olmadığı" için reddedildi.

AA'nın haberine göre, MHP daha önce de emekli albay Erdal Sarızeybek ile eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'in başvurularını iade etmişti.

Alparslan Türkeş'in ölümünün ardından 1997'de yapılan kurultayda, bazı adayların ilk tur oylamanın ardından Devlet Bahçeli lehine adaylıktan çekilmesi üzerine, Azmi Karamahmutoğlu taraftarlarıyla kürsüyü işgal etmiş ve kongreyi tanımadıklarını açıklamıştı. Karamahmutoğlu ve beraberindekilerin, oy kabinlerini ve kürsüyü devirmesi üzerine kurultayda kavga çıkmıştı.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ise, "paralel yapı" diye adlandırılan, Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın emniyet mensuplarına yönelik operasyonda tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.