Esirler Komitesinden İntifada Uyarısı

Esirler Komitesinden İntifada Uyarısı

İşgal güçlerinin Ofer Cezaevi’ne düzenlediği baskının ardından Esirler Komitesi İşgal Zindanlarında İntifada Uyarısında Bulundu


Gazze Şeridi’ndeki İslami ve Milli Güçler Esirler Komitesi, işgal rejimi zindanlarında yaş ve kuru ne varsa her şeyi yakabilecek bir intifadanın patlak verebileceği uyarısında bulundu.

Esirler Komitesi, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Ofer ve diğer cezaevlerindeki ihlallerinin esirlerde çaresizlik duygusu oluşmasına ve gerginliğe sebep olduğunu bildirdi.

Esirler Komitesi, bugün (22 Ocak Salı) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, işgal güçlerinin ırkçı ve vahşi saldırılarına maruz kalan esirlerin hayatından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin Pazar günü Ofer Cezaevi’nin 17 nolu bölümüne, Pazartesi sabahı da 15 nolu bölümüne ve diğer bölümlere baskın düzenlediğini belirten Esirler Komitesi, teftiş adı altında esirlerin eşyalarının tahrip edildiğini ve çalındığını açıkladı.

İşgal güçlerinin baskını sırasında 120’den fazla esirin plastik mermilerle yaralandığını bildiren Esirler Komitesi, 20 esirin de tıbbi ihmal kurbanı olduğunu belirtti.

Esirler Komitesi, işgal güçlerinin esirlere baskılarının esirlerin iradesini kıramayacağını ve Filistin direnişini esirleri kurtarmaktan alıkoyamayacağını ifade etti.

Esirler Komitesi, tüm grupların üyelerinden oluşan Filistinli Esir Hareketinin işgal zindanlarında yeni bir direniş mücadelesi başlatmaya gücünün yettiğini kaydetti.

 

fiem