Esire Casusluk Teklif Ettiler

Esire Casusluk Teklif Ettiler

Abbas'a bağlı güçler de işgal güçleri gibi Filistinlileri ajanlığa zorluyor

Filistin Enformasyon Merkezi

 

 

İşgal zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan esirlerden Nezih Ebu Avn, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin siyasi tutukluları haklarını geri alma karşılığında ajanlığa zorladığını söyledi.

Ebu Avn, dün (4 Ocak Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Cenin'e bağlı Tamun beldesi sakinlerinden 44 yaşındaki eski esir Samir Beni Avde'ye Filistin Yönetimi güvenlik birimleri subaylarından birinin yıllarca biriken mali haklarını alma, herhangi bir bakanlıkta göreve başlama ve El-Kerame Kapısı'ndan her istediğinde dışarı çıkabilme karşılığında güvenlik birimleriyle işbirliği yapmayı teklif ettiğini belirtti.

Esir Beni Avde'nin Filistin Yönetimi'ne ait Eriha Cezaevi'nde sorgu sırasında gördüğü işkenceye rağmen söz konusu teklifi reddettiğini ifade eden Ebu Avn, Beni Avde'ye iki hafta boyunca fiili ve psikolojik işkence yapıldığını söyledi.

Ebu Avn, esir Samir Beni Avde'nin "Filistin Yönetimi'ne ait cezaevinden bırakıldıktan sonra da İsrailli bir subay beni telefonla arayarak aynı teklifi sundu" dediğini aktardı.

Bu arada, Samir Beni Avde'nin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın eski mücahitlerinden olduğu bildirildi.