Esir Takası İçin Arabulucu Almanya mı?

Esir Takası İçin Arabulucu Almanya mı?

İsrail’de yayınlanan Makor Rishon gazetesİki esiri kurtarmak amacıyla Alman istihbaratının Hamas hareketinin nabzını yoklamak için girişimler başlattığını yazdı.

İsrail’de yayınlanan Makor Rishon gazetesi, geçen sene meydana gelen savaşta kaybolan iki İsrail askeriyle, Gazze’de tutuldukları düşünülen iki esiri kurtarmak amacıyla Alman istihbaratının Hamas hareketinin nabzını yoklamak için girişimler başlattığını yazdı.

Gazete, Almanya’nın Hamas ile İsrail arasında yeni bir esir takası anlaşmasının yapılmasını istediğini belirtti.

Konuyla ilgili geniş bir haber yayınlayan gazete, Alman istihbaratının daha önceki esir takası anlaşmasında Alman istihbaratının aktif rol oynadığını, bu amaçla defalarca Gazze ve Tel Aviv’i ziyaret ettiğini hatırlattı.

Diğer taraftan konuyu gazetenin ilk sayfasına taşıyan Yediot Aharanot ise, Başbakan Benyamin Netanyahu’nun iki esirle iki askerin geri getirilmesi için toplumsal baskının giderek artacağını anladığını belirterek, bu amaçla Netanyahu’nun esirlerden Etiyopya asıllı olanın ailesini ziyaret ettiğini ifade etti.

Diğer taraftan Netanyahu’nun çevresindekiler, hükümetin esirler konusunda ihmalkâr bir tutum içine girdiği izlenimi doğarsa, bir ay önce meydanlara inen öfkeli Etiyopyalı Yahudilerin beklenmeyen tepkilere yönelebilecekleri konusunda ciddi endişeler olduğunu belirtiyor.

İşgal radyosu Siyonist Başbakan Netanyahu’nun ofisindeki kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Etiyopyalı Yahudilerin önlenemez tepkilere neden olabileceğine ve bu durumda kendisini Hamas’ın bütün şartlarını kabul etmeye zorlanabileceğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili makale yayınlayan Haaretz gazetesi ise, Netanyahu hükümetinin halkı aldattığını, şu anda iktidarda olan seçkin siyasi elitin daha önce görülmemiş bir şekilde inandırıcılığını yitirdiğini ifade etti.
FİEM