"Esir Takası Ancak Direnişin Şartlarına Göre Gerçekleşebilir”

"Esir Takası Ancak Direnişin Şartlarına Göre Gerçekleşebilir”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Mahmud Ez-Zehhar, işgal rejimi daha önce özgürlüğe kavuşmuş olan esirleri serbest bırakmadan kesinlikle esir takası anlaşması dosyasını açmayacaklarını belirterek, “Bir takas için asla iki kez bedel ödeme

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Mahmud Ez-Zehhar, işgal rejimi daha önce özgürlüğe kavuşmuş olan esirleri serbest bırakmadan kesinlikle esir takası anlaşması dosyasını açmayacaklarını belirterek, “Bir takas için asla iki kez bedel ödemeyeceğiz” dedi.
 
Hamas hareketinin bugün Gazze’nin orta kesiminde kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediği etkinlikte konuşan Hamas lideri Ez-Zehhar, olası bir esir takası anlaşmasının ancak kendilerinin belirlediği şartlara göre olabileceğini hatırlatarak, mensup oldukları gruplara bakılmaksızın esirleri serbest bırakacakları ifade etti.
 
Şalit Esir Takası Anlaşması olarak bilinen esir takasında işgal rejiminin serbest bıraktığı 1000 esirden bir kısmı işgal güçlerince daha sonra tekrar tutuklanıp zindana atıldı.
 
Hamas hareketi son savaşta esir aldığı Siyonist askerlerle ilgili bir pazarlığa başlamadan önce yeniden tutuklanan esirlerin serbest bırakılmasını istiyor. 

 

Kaynak : Filistin Haber