Esir Askerlerin Ailelerinden Netanyahuya  Tepki

Esir Askerlerin Ailelerinden Netanyahuya Tepki

Hamas'ın elinde esir olan İsrail askeri Hedar Goldin'in ailesi, Netanyahu hükümete çağrıda bulundu.

amas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın elinde esir olan İsrail askeri Hedar Goldin'in ailesi, Netanyahu hükümete bir çağrıda bulundu.

Buna göre aile oğullarının geri dönmesi için gerekli bedelin ödenmesini istedi.

İsrail televizyonu 10'uncu kanalı, Hedar Goldin'in ailesinin "Oğlumuzun esaretini bitirmenin ve ailesine geri dönmesi için Hamas'a karşılığının ödenmesinin vakti geldi. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz" dediğini aktardı.

KAMPANYA BAŞLATILACAK

İsrail askeri Hedar Goldin'in annesi, ölülerin geride bırakılmasının yasaklanmasından sonra kaybolan İsrail askerinin geri getirilmesi için işgal rejiminde kampanya başlatıldığını söyledi.

İSRAİL "KAYBOLDU" DEMİŞTİ

İsrail ordusu, 2014 yazında Gazze Şeridi'ne açtığı savaş sırasında subaylardan Hedar Goldin'in kaybolduğunu ilan etmiş, Filistin tarafından ise Goldin ile ilgili şu an akadar herhangi bir açıklama gelmemişti.

KASSAM TUGAYLARI "4 ESİR OLDUĞUNU" DUYURMUŞTU

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, yaklaşık bir ay önce yayınlanan bir video kaydında dört işgal askerinin direnişin elinde olduğunu söylemiş fakat akıbetleri hakkında açıklama yapmamıştı.

KASSAM TUGAYLARI NE İSİTYOR?

El-Kassam Tugayları, esir işgal askerleri ve akıbetleri hakkında bilgi vermek için Gilad Şalit'in serbest bırakıldığı takas anlaşmasıyla serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınan esirlerin salıverilmesini şart koşuyor.

Gazze'de esir bulunan İsrail askeri Hedar Goldin:
Goldin