Esir Askerin Annesi: İsrail Hükümeti Beni Sırtımdan Bıçakladı

Esir Askerin Annesi: İsrail Hükümeti Beni Sırtımdan Bıçakladı

İşgal rejimi hükümetinin sözünde durmadığını belirten Esir Shaul’un Annesi: İsrail Hükümeti Beni Sırtımdan Bıçakladı

Gazze Şeridi’nde Filistin direnişinin elinde esir olan işgal askerlerinden Oron Shaul’un annesi  (18 Nisan Perşembe) işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’yu hedef alarak oğlunu kendi haline terk etmekle suçladı.

İşgal rejimi televizyonu 7’nci kanalı, Oron Shaul’un annesinin “İsrail hükümeti beni sırtımdan bıçakladı ve sözünü yerine getirmedi” dediğini aktardı.

İsrail hükümetinin esir işgal askerlerini kendi hallerine terk ettiğini söyleyen anne Shaul, “Yarın Yahudilerin kölelikten kurtulup özgürlüğe kavuştukları bayram günü (pesah bayramı).. Hani nerede bizim özgürlüğümüz?” dedi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, Eylül 2015’te esir işgal askerleri Oron Shaul, Hadar Goldin, Avraham Mengistu ve Hişam Bedevi Es-Seyyid’in resimlerini yayınlamış ve esir işgal askerlerinin durumları hakkında karşılıksız daha fazla bilgi vermeyi reddetmişti.

Hamas, işgal rejimiyle esir değişimi konusunda herhangi bir pazarlığa oturmadan önce 2011 yılındaki esir takasında Gilad Şalit’e karşılık serbest bırakıldıktan sonra 2014’te yeniden gözaltına alınan esirlerin salıverilmesini şart koşuyor.

İşgal hükümeti 8 Temmuz 2014’te başlayan ve aynı yıl 26 Ağustos’ta sona eren savaş sırasında Oron Shaul ve Hadar Goldin isimli askerlerin cesetlerinin kaybolduğunu öne sürmüş fakat daha sonra askerlerin esir düştüklerini kabul etmişti.

fiem