Esir Alınan Askerlerin Fotoğrafları Yayınlandı

Esir Alınan Askerlerin Fotoğrafları Yayınlandı

Yemen'de Esir alınan suudi askerlerin fotoğrafları yayınladı.

Tercüme Haber / Tevhidhaber

Yemen ordusu, Cizan operasyonu sırasında yakalanan Suudi askerleri ve Sudanlı askerlerin fotoğraflarını yayınladı.

Yemen'in Operasyon Komuta Merkezi'nin medya bürosu, Suudi Arabistan'ın Cizan bölgesinde yakın zamanda düzenlenen bir operasyon sırasında yakalanan çok sayıda Suudi askeri ve Sudanlı paralı askerin fotoğraflarını , Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından tutulan Yemenli mahkumlarla takas etmek amacıyla yayınladı. 

Yemen'in El-Masirah televizyonunda yayınlanan itiraflarında esirler kendilerini tanıtırken, bağlı oldukları askeri birliklerden bahsettiler.

 

Yemen Silahlı Kuvvetleri ve Halk Komitelerinden savaşçıların ellerinde insanca muamele gördüklerini söylediler ve ailelerine sağlıklarının iyi olduğuna dair güvence verdiler.

 

Ayrıca Suudi yetkililere özgürlüklerini güvence altına almaları için çağrıda bulundular ve Yemen'e karşı Suudi liderliğindeki askeri salduruyu “haksız ve mantıksız” olarak nitelendirdiler.

Yemenli askerler ve müttefik Halk Komitelerinden direnişciler , son birkaç gün içinde Suudi Arabistan'ın stratejik Cizan bölgesinde büyük bir askeri operasyon gerçekleştirerek birçok askeri bölgeyi kontrol altına aldıktan sonra yakalandılar.

 

ABD ve bölgesel müttefikleri tarafından desteklenen Suudi Arabistan, Hadi hükümetini tekrar iktidara getirmek ve Ensarullah hareketini  yok etmek amacıyla Mart 2015'te Yemen'de  yıkıcı bir savaş başlattı.