Eşi vefat eden Hizbullah davası hükümlüsüne cenaze izni verilmemesine tepki

Eşi vefat eden Hizbullah davası hükümlüsüne cenaze izni verilmemesine tepki

Eşi vefat eden mahkuma, cenazeye katılması için izin verilmemesini kınayan İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Hükümete seslenerek, bu keyfi uygulamanın önüne geçilmesini istedi.

Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Hizbullah davası hükümlüsü Hasan Tilki'ye, eşinin cenazesine katılmasına izin verilmemesini kınayan İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu, "Kanunlar sadece Ergenekon ve Balyoz sanıkları için mi geçerlidir" diye sordu.
İnsanı Hürriyetler ve İnanç Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 90'lı yıllardaki uygulamalar sonucu on binlerce Müslüman'ın çeşitli işkencelerden geçirilip, haksız ve hukuksuz bir şekilde zindana konulduğu belirtildi.
14 yıldır zindanlarda bulunan Hasan Tilki'nin, vefat eden eşinin, uzun yıllar çeşitli hastalıklar yaşadığı ve son 6 yıldır da hastalığından dolayı zindandaki eşini dahi ziyaret edemeden Hakkın rahmetine kavuştuğu ifade edilen açıklamada, Ergenekon ve Balyoz sanıklarına tanına hakkın Hasan Tilki'ye tanınmaması kınandı.
Hasan Tilki'nin, hakka kavuşan eşini, uğurlayamamasının, bu hükümetin yüz karası olduğu ifade edilen açıklamada, "Emniyet güçlerinin, güvenlik problemi olmaz demelerine rağmen, Osmaniye savcılığının keyfi ve kanunsuz uygulaması sonucu, Ergenekon ve Balyoz sanıklarına tanınan haktan yararlanamadı ve eşinin son anlarında yanında olamadılar.
Ey Hükümet yetkilileri! Çıkardığınız kanunlar sadece Ergenekon ve Balyoz sanıkları için mi geçerlidir? Derhal bu keyfi ve kanunsuz uygulamaları yapan savcının görevden alınarak hakkında yasal işlem başlatılması gerekiyor. Bizler de bu işin yasal takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz." denildi.

Kaynak: İLKHA