Esed’li Geçiş Değil Esed’in Gidişi

Esed’li Geçiş Değil Esed’in Gidişi

Başbakan Davutoğlu, yoğun seçim programı arasında Suriye'deki krizin çözümü için ortaya atılan “Esed'li geçiş" formülüyle ilgili soruya, “Suriye halkının kabul etmediği hiçbir geçiş sürecinde yokuz

Başbakan Davutoğlu, yoğun seçim programı arasında Suriye'deki krizin çözümü için ortaya atılan “Esed'li geçiş" formülüyle ilgili soruya, “Suriye halkının kabul etmediği hiçbir geçiş sürecinde yokuz. Mesele Esad'lı geçiş değil Esad'ın gidişi formülüdür" dedi. Başbakan, Van'a gidiş uçağında gazetecilerle sohbet etti. Milliyet'ten Nagehan Alçı'nın kaleme aldığı söyleşide Davutoğlu yaşanılan büyük acıyı unutmadan normal hayata devam etmek gerektiğinin altını çizdi, teröre teslim olmamak gerektiği mesajını verdi.

Şu ana kadar 24 mitingin olduğunu hatırlatan Davutoğlu " Ben millet seçim yorgunu olacaktı diye korkuyordum ama şu ana kadar yaptığımız mitingler çok iyi gitti.Ankara saldırısı sonrası bazı endişeler vardı. Biz saldırı sonrası 5 miting yaptık. Hiç biri 7 Haziran'ın gerisinde değildi. Van için de bunu söyleyebilirim. Seçim yorgunluğu yok" dedi.

"Spekülasyonlardan uzak durmak gerekir"

Yeni saldırı söylentilerini değerlendiren Davutoğlu "Hayatın normal akışını etkileyecek haberlerden, spekülasyonlardan uzak durmak gerekir. Tam da ben bunun için mitingleri yapmaya karar verdim. Toplumun genelini karamsarlığa sevk edecek yöne gitmemeliyiz. Hangi siyasi görüşten, meslekten olursak olalım, hepimizin özen göstermesi gereken, hayatımızı normal akışına döndürmektir. Demokrasiye istikrara odaklanmak lazım. Haberlerin çoğunun aslı yok, spekülatif haberler" ifadelerini kullandı.

Gül'ün HDP'ye taziyesi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HDP'ye taziyede bulunmasının kendi takdiri olduğunu belirten Başbakan "Ama bunun hepimizin taziyesi olduğunu vurguladım. Benim söylediğim, taziyenin adresinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmasıdır. Taziye sahibi biziz, hepimiziz, 78 milyon. Devleti katil ilan eden bir kesim var. Taziye hepimizin, söylediğim her şey açık. HDP'nin bütün acıyı sahiplenmesi de acıyı istismar" diye konuştu.