Esed'e de Karşıyız IŞİD'e de

Esed'e de Karşıyız IŞİD'e de

Başbakan Davutoğlu Malatya'da Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Malatya'da katıldığı toğlu açılış töreninde halka hitap etti. Davutoğlu Kobani eylemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYEN AJANLAR SAHNEDE

Türkiye'yi karıştırmak isteyen ajan parovakatörler sahneye çıktılar. Bütün emniyet mensuplarını alnından öpüyorum. Bingöl'de emniyet mensuplarımız alçakça pusuya düşürüldü.O hainler bulunup cezalandırıldı.

KARDEŞ KANININ AKITILMASINI İZİN VERMEYECEĞİZ

Kobani bahane edilerek toplumuzun içine fitne ekmeye çalışıyorlar. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak kim ne provokasyon yaparsa yapsın hiçbir şekilde bu provokasyonlar üzerinden bir kardeş çatışmasının çıkmasına, kardeş kanının akıtılmasına izin vermeyeceğiz. Bizim çözüm sürecinden anladığımız budur.

SAKIN ÖYLE BİR HAYAL KURMAYIN!

Son 48 saat içinde, 3 gün içinde Vandalizmin her türlüsünü, eşkıyalığın her türlüsünü, terörün her türlüsünü yapanlara buradan sesleniyorum, sakın ola ki bu milletin birliğini ve beraberliğini yok edeceğinizin rüyasını kurmayın. Bu birliğe ve beraberliğe el uzatılmasına izin vermeyeceğiz.

KOBANİ'Yİ BAHANE EDİYORLAR

 Yıkılan herşeyin daha iyisini yapacağız. En iyi hizmeyi bu bölgeye getiririz.
Kobani'yi bahane ederek Türkiye'de bir istikrarsızlığa sebep olamaya çalışıyorlar. Bu millet oynanan oyunları iyi görüyor. Tuzak kuranların tuzaklarını bozacağız. Bu tuzakları başlarında parçalayacağız.

ESED MASUMLARI KATLEDERKEN NEREDEYDİNİZ?

Türkiye her zaman mazlumların yanında oldu. Esed İnsanları katlederken bugün Kobani diyenler neredeydi? Onların meselesi insanlık, vicdan değil. Bize gelen, bize sığınan hiç kimseye mezhebini, ırkını sormadık. Nasil ki Filistin'e, Azerbaycan'a mazlumlara sahip çıktıysak, Kobaniye' de sahip çıkarız.

IŞİD'E DE, ESED'E DE KARŞIYIZ

Günlerdir Türkiye IŞİD'e yardım ediyor diye propaganda yapılıyor. Burdan sesleniyorum. Elinizde varsa bir belge açıklayın. Biz net olarak söylüyoruz. Biz Esed'e de karşıyız, IŞİD'e de.Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Aynı şeyi siz de söyleyebilir misiniz?

MASKELERİNİZ İNDİ

Bugün Kobani için tezkere çıkarın diyen HDP ve CHP dün Suriye'nin masum halkı için çıkardığımız tezkereye karşı çıktı, maskeleri indi.  300 bin insan öldürüldü Suriye'de. Ey Kılıçdaroğlu onlar için neden aynı şeyi söylemeden. Onlar hesap veremezler. Ancak kışkırtma yaparlar. Kobani'de katledilen kardeşlerimizn yanında biz varız. Onlar HDP ve CHP'ye değil, kudretli Türkiye'ye sığındılar..

ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK

Çözüm sürecini güçlü bir iradeyle sürdürmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Haber7