Esed yine Varil Bombasıyla Vurdu: 15 ölü

Esed yine Varil Bombasıyla Vurdu: 15 ölü

Suriye Ordusuna bağlı helikopterin Halep'in Maaret el Artik beldesine varil bombasıyla düzenlediği saldırıda 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopterin Maaret el Artik beldesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin yaralandığını söyledi.

Sivil savunma ekiplerinin, saldırıda yakılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkartmaya çalıştığını ifade eden Sultan, saldırı sonucunda yaralananların çevredeki halk tarafından araçlarla sahra hastanelerine taşındığını kaydetti.

Beldenin 5 varil bombası saldırısına maruz kaldığını dile getiren Sultan, "Esed rejiminin saldırısında ölenlerin hepsi sivildi, içlerinde bir tane dahi silahlı muhalif yoktu" dedi.

Operasyonlarda 82 kişi öldü

Suriye İnsan Hakların Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada ise rejim birliklerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılar sonucunda Halep'te 32, başkent Şam'ın banliyölerinde 23, Dera'da 10, Humus'ta 6, İdlib'de 5, Lazkiye ve Deyru'z Zor'da 3'er olmak toplam 82 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya bağlı helikopter ve savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgeleri ağır silahlarla bombaladığı ve bombalama sonucunda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Rejim güçleri ile Suriye Ordusu arasında Lazkiye bölgesindeki Türkmen Dağı'nda şiddetli çatışmaların çıktığı belirtilen açıklamada, savaş uçaklarının Lazkiye bölgesindeki 45. tepeyi ağır silahlarla bombaladığı ifade edildi.

Açıklamada, Şam'ın Dareya, Duma, Haresta, Berze ve Cobar bölgelerinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Lazkiye, Halep ve Humus'ta düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Muhabir: Halit Süleyman