Esed "Varil Bombasıyla" Saldırdı: 61 Ölü

Esed "Varil Bombasıyla" Saldırdı: 61 Ölü

Suriye'de Esed güçlerinin Halep'te muhaliflerinde denetiminde olan birçok bölge ile Kuveyris askeri havaalanı çevresine "varil bombasıyla" saldırması sonucu 61 kişi hayatını kaybetti.

AM

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli düzenlediği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 21, Hama'da 13, Halep'te 12, İdlib'te 6, Dera'da 4, Deyru'z Zor'da 2, Kuneytra, Haseke ve Humus'ta birer olmak üzere 61 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerinde denetiminde olan birçok bölge ile Kuveyris askeri havaalanı çevresine "varil bombasıyla" saldırdığı ve çok sayıda yerleşim yerinin büyük hasar gördüğü kaydedildi.

Tevhid Tugayı'nın Halep'te Şeyh Nacar Sanayi bölgesine sızmaya çalışan onlarca rejim askerini etkisiz hale getirdiği belirtilen açıklamada, kentin eski mahallesinde ise İslami Cephe'ye bağlı birliklerle Esed güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Esed yönetimine bağlı güçlerin başkent Şam'ın Dareyya, Duma, Haresta, Cobar ve Yebrud bölgelerine havan topu ile roketlerle saldırdığı ve savaş uçaklarıyla bombaladığı iletildi.

Kentte rejim güçlerinin kuşatması altında olan bölgelerde insani durumun her geçengün kötüye gittiği kaydedilen açıklamada, Hama ve Humus'ta abluka altında olan bölgelerde de insani durumun kötü olduğu ve muhaliflerin denetimindeki bölgelere insani yardımın girmediği işaret edildi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin Humus'ta silahlı muhaliflerin kontrolündeki bölgelerle kentte bağlı Telbise ve Rasten ilçelerini bombaladığına değinilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin Lazkiye bölgesindeki Cebel Türkmen ile Cebel el Ekrad dağlarındaki yerleşim yerlerini silahlı muhaliflerin olduğu iddiasıyla bombaladığı kaydedildi.