Esed Sivilleri Vurmaya Devam Ediyor

Esed Sivilleri Vurmaya Devam Ediyor

Suriye ordusunun, Şam ve İdlib'de muhaliflere "vakum bombası" ve içi patlayıcı dolu "çöp konteyneriyle" düzenlediği saldırıda 12 sivil hayatını kaybetti.

Suriye ordusuna ait savaş uçakları ve helikopterler, başkent Şam ve İdlib kentindeki muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere ''vakum bombası'' ve içi patlayıcı dolu ''çöp konteyneriyle'' saldırdı. Saldırıda 12 sivilin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi.

Şam sivil savunma yetkililerinden edinilen bilgiye göre, orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan Arbin beldesindeki yerleşim yerine vakum bombasıyla saldırması sonucu 6 sivil hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ifade eden yetkililer, sivil savunma ekiplerinin Arbin beldesinde saldırıda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları kısıtlı imkanlarla çıkartıldığını dile getirdi.

Söz konusu belde halkının enkaz altında kalanlara ulaşmak için sivil savunma ekiplerine yardım ettiğini kaydeden yetkililer, rejimin ilçeye saldırması sonucunda üç binanın tamamen çöktüğünü belirtti.

Sivil yerleşim yerine patlayıcı dolu çöp konteyneriyle saldırı

İdlib'teki sivil savunma yetkilileri ise orduya ait helikopterin İdlib'in güneyindeki Eriha ilçesinde sivil yerleşim birimine içi patlayıcı dolu ''çöp konteyneriyle'' saldırısında 6 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Esed güçlerinin son zamanlarda İdlib vilayetinde muhaliflerin denetimindeki yerlere varil bombası yerine içi patlayıcı dolu ''çöp konteyneriyle'' saldırdığına işaret eden bölge yetkilisi, ''Esed güçleri bugün Eriha ilçesinde sivil yerleşim yerine içi patlayıcı dolu çöp konteyneriyle saldırdı. Saldırıda 6 bina yerle bir oldu. Çok sayıda binada da büyük maddi hasar meydana geldi'' dedi.

Esed güçleri son zamanlarda varil bombası yerine içi patlayıcı dolu ve tahrip gücü daha yüksek olan ''çöp konteynerleriyle'' İdlib ve Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere saldırıyor.

Çök konteynerleri etki gücü varil bombasından daha etkili ve yapımı daha kolay olduğu için rejim güçleri tarafından son dönemlerde sık olarak kullanılmaya başlandı.

AA