Esed Rjimi yine Sivil Kanı Döktü

Esed Rjimi yine Sivil Kanı Döktü

Esed rejimine ait savaş uçaklarıyla düzenlenen bombalı saldırı sonucu 19 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırılarda, 19 kişinin öldüğü bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nin (SRGC) yaptığı açıklamada, rejim birliklerinin "İslam Ordusu"nun saldırılarının ardından Başkent'in Doğu Guta bölgesindeki Duma, Arbin ve Zemelka bölgesini bombaladığı belirtildi.

Arbin beldesindeki hava saldırısında ikisi çocuk 4 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, "Orduya ait savaş uçakları, Duma'ya 20 hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 15 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı, yerleşim yerleri büyük hasar gördü" denildi.

"İslam Ordusu"nun attığı "katyuşa" füzelerinin Şam Üniversitesinin hukuk, edebiyat ve iktisat fakültesine de isabet ettiği belirtilen açıklamada, muhaliflerin attığı bazı roketlerin Başkent'in büyükelçiliklerin yoğun olduğu Ebu Rumman bölgesi, Maliki, Mezze bölgesi ile Sevra Caddesi'ne düştüğü kaydedildi.

Bu arada Başkent'in Ayn Terma bölgesindeki aktivistler de savaş uçaklarının yerleşim yerlerini bombalamasında ölü ve çok sayıda yaralının olduğunu ifade etti.

(AA)