Esed Rejiminden İran'a Ambargo İddiası

Esed Rejiminden İran'a Ambargo İddiası

Esed rejimi, son zamanlarda İsrail'in artan bombardımanlarının ardından İran ordusu ve desteklediği milis güçlerinin hava kuvvetlerinin hangar ve üslerine girişini yasakladı.

Arapça yayın yapan Zaman el-Wasl'da yer alan habere göre, son haftalarda İsrail'in artan saldırılarının ardından, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Esed'in çok kritik bir karar aldığı öne sürüldü.

Zaman el-Wasl'ın rejim ordusu içinden bir askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre, ordu içinde, İran ordusu ve desteklediği milis güçlerinin Suriye Hava Kuvvetleri'nin hangar ve üslerine girişi yasaklandı.

İRAN'IN SURİYE'DEN ÇIKARILMASININ İLK ADIMI

Hava Kuvvetleri'nden olduğu açıklanan kaynak, bu kararın Suriye'nin İran destekli kuvvetlerinin ülkeden ayrılmasının talep edildiği bir sürecin ilk adımı olduğunu belirtti. Aynı kaynak, İsrail saldırılarından dolayı rejim ordusu içinde ciddi panik yaşandığını öne sürdü.

HABER İSRAİL BASININDA DA GENİŞ YER BULDU

Başta Jerusalem Post olmak üzere İsrail medyasında da geniş yer bulan haber gündeme bomba gibi düştü. 

PUTİN ESED'İ UYARMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz hafta Soçi'de görüştüğü Beşar Esed’i ülkedeki "yabancı birliklerin ülkeyi terk etmeleri gerektiği" uyarısını yapmıştı.

Bugün ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin güney sınırları bölgelerinde sadece bu ülkenin askeri bulunması gerektiğini açıklamıştı.