Esed güçlerinin operasyonunda 82 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonunda 82 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda 82 kişinin öldüğü bildirildi

uriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere karadan füzelerle, havadan "varil bombasıyla" gerçekleştirdiği saldırılarda Halep'te 37, başkent Şam'ın banliyölerinde 25, Dera'da 8, Hama'da 5, İdlib ve Humus'ta üçer ve Deyru'z Zor kentinde bir olmak üzere toplam 82 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da orduya ait helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin denetimindeki Ensari, Mesekin Hananu, Haydariye, Muysir ve Kadi Askeri bölgelerine varil bombalı saldırıları sonucu, onlarca yerleşim yerinin hasar gördüğü kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Şam'ın Duma, Dreya, Muleyha ve Doğu Guta bölgesinin rejimin yoğun saldırılarına maruz kaldığı Cobar ve Kabun bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi. 

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Dera, İdlib ve Şam'ın kırsalında silahlı gruplara gerçekleştirdiği operasyonlarda, çok sayıda kişiyi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

ÖSO Kalamun'un 559. bölgesindeki rejime ait silah depolarını ele geçirdi

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) başkent Şam'ın kuzeyindeki Kalamun bölgesinde yer alan 559'uncu bölgedeki rejime ait mühimmat depolarının kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Muhalif Kalamun medya merkezinden yapılan açıklamada, ÖSO birliklerinin uzun bir süreden beri kuşattıkları silah depolarının bulunduğu 559'uncu bölgenin denetimini tamamıyla sağladığı belirtildi.

Bölgede yaşanan çatışmalarda ÖSO'nun tankla çok sayıda Esed güçlerine ait askeri aracı imha ettiği dile getirilerek, silahlı grupların çıkan çatışmalarda onlarca rejim yanlısı milisi öldürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, operasyona Feylak Er-Rahman Tugayı, İslami Cephe'ye bağlı İslam Tugayı ile Nusra Cephesinin katıldığı aktarıldı. 

HABER 7