Esed güçlerinin operasyonlarında 76 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 76 kişi öldü

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 76 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 12'si çocuk, 10'u kadın olmak üzere 76 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin, yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 28, Hama ve Humus'ta 12'şer, Halep'te 14, Dera ve Lazkiye'de 3'er, İdlib ve Deyru'z Zor'da ikişer olmak üzere 76 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, muhalif Tevhid Tugayının Halep'te rejim güçleri ile Hizbullah milislerinin Şuveyhana dağındaki merkezlerini ağır silahlarla bombaladığı kaydedildi.

Bölgede silahlı gruplarla rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere "varil bombasıyla" saldırdığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, savaş uçaklarının başkent Şam'ın Dareya ile Doğu Guta bölgelerini bombalamasından dolayı bölgeden yoğun dumanların yükseldiği vurgulandı.

Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.