Esed güçlerinin operasyonlarında 115 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 115 kişi öldü

Suriye'de, Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 14'ü çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 115 kişi öldü.

Suriye'de, Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 14'ü çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 115 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan yerlere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Halep'te 66, Dera'da 19, başkent Şam'ın banliyölerinde 11, İdlib'de 6, Humus ve Kuneytra'da beşer, Deyru'z Zor'da 2 ve Hama'da 1 kişi olmak üzere 115 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da orduya bağlı helikopterlerin Halep'te silahlı muhaliflerin denetiminde olan Karm Beyk, Liyermun, Mesekin Hananu, Eşrefiye, Haydariye bölgesi ile Etarib beldesini bombaladığı, çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Söz konusu bölge ve beldede yıkılan evlerin enkazı altında kalan çok sayıda ölü ve yaralının sivil savunma ekiplerince çıkartıldığı aktarılan açıklamada, Halep eski bölgede Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerle düzenli ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, başkent Şam'ın Duma, Cobar, Muleyha, Kabun ve Dareya bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ifade edilerek, Esed güçlerinin kentin Haresta bölgesindeki askeri birliklerden atılan füzelerle Şam'ın doğu kesimlerinde yer alan Doğu Guta bölgesinde yerleşim yerini vurduğu bildirildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Hama, Dera ve Lazkiye kentlerinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.