Esed güçleri havadan ve karadan saldırdı: 89 ölü

Esed güçleri havadan ve karadan saldırdı: 89 ölü

Suriye Devlet Başkanı Esed'e bağlı güvenlik güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 89 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 37, Halep'te 30, Dera kentinde 9, Humus'ta 5, Hama ve Deyru'z Zor'da üçer ve Kuneytra kentinde 2 olmak üzere toplam 89 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterlerin ülkenin kuzeyinde yer alan Halep kentinin 6 farklı bölgesine "varil bombasıyla" saldırması sonucunda çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü ifade edildi.

Orduya ait helikopterlerin birkaç günden beri kenti sürekli bombalaması nedeniyle şehrin altyapısının çöktüğü kaydedilen açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Yermuk, Duma, Cobar, Dareyya ve Kabun banliyölerine havan topu ve roketlerle saldırdığı, şehrin doğu kesimlerindeki Adra beldesinde silahlı muhaliflerle düzenli ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı iletildi.

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye ordusunun ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.