Esed Birliklerinden Halep'e Hava Saldırısı

Esed Birliklerinden Halep'e Hava Saldırısı

Suriye ordusuna ait helikopterlerin Halep kentine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü belirtildi.

 

HALEP

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep'in Haydariye ve Sahur bölgeleriyle Tel Duman, Şeyh Nacar ve Hadir köylerini "varil bombalarıyla" vurduğu, saldırıda 8 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

Varil bombalarının isabet ettiği bazı evlerin yıkıldığı bir çoğunun da büyük hasar gördüğü kaydedilen açıklamada, "Saldırılarda bir cami de ağır hasar gördü" denildi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Komitesi (SRGC), orduya ait savaş uçaklarının İdlib bölgesindeki Ebu Zahran Askeri Havaalanı çevresindeki yerleşim yerlerine "varil ve vakum bombalarıyla" düzenlediği saldırıda bazı evlerin yıkıldığını, çok sayıda evin hasar gördüğünü açıkladı.

SRGC ayrıca, rejim güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin denetimindeki Dareyya, Duma, Cobar ve Doğu Guta bölgelerine havan ve roket saldırısında bulunduğunu aktardı.

Saldırılara maruz kalan söz konusu bölgelerden dumanların yükseldiğine değinilen açıklamada, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden şehir merkezine göç etmek isteyen halkın, rejim güçlerince kent merkezine girişlerine izin verilmediği iletildi.