Esed bayram dinlemedi: 61 ölü

Esed bayram dinlemedi: 61 ölü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 61 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının elinde olan bölgelere havadan "varil ve vakum bombası" attığı, karadan ise tank, top ve roketlerle saldırılar düzenlediği belirtildi. Saldırılar sonucu başkent Şam'ın banliyölerinde 27, İdlib'de 10, Dera'da 9, Halep'te 7, Lazkiye'de 4, Hama'da 3 ve Humus'ta 1 olmak üzere 61 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada da Esed güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Dareya, Kabun, Cobar ve Ayn Terma bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı ifade edildi.

Kentin Haresta bölgesindeki hava istihbarat binası çevresinde rejim güçleriyle Özgür Suriye Ordusuna bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının Duma bölgesini yoğun şekilde bombaladığı aktarıldı.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC), ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin savaş uçaklarının Halep'in Kobani ilçesi yakınlarında IŞİD'e ait mevzileri bombaladığı bildirildi.