Esad'tan ABD Açıklaması

Esad'tan ABD Açıklaması

Esed'den Çarpıcı ABD Açıklaması

Çin televizyonu  Phoenix TV'ye konuşan Esed, “Rus hava güçlerinin terörle mücadele operasyonlarına katılmasının ardından durum önemli oranda iyiye gitmeye başladı. Suriye ordusunun tüm cephelerde ilerleme sağladığını söyleyebilirim” dedi.

'TERÖRİSTLER DAHA DA GÜÇLENDİ'

Rusya'nın operasyonlarının ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği operasyonlardan daha çok işe yaradığını kaydeden Suriye lideri, şunları söyledi: “Rusya yaklaşık iki ay önce operasyonlara başladığında Amerikan ittifakı olarak adlandırılan güçler teröristlere karşı bir yıldır operasyon düzenliyordu, ancak sonuç olarak teröristler daha da güçlendi ve tüm dünyadan daha fazla terörist buraya geldi. Rusya ile ABD öncülüğündeki operasyonlar arasındaki temel fark, Rus güçlerinin Suriye ordusuyla işbirliği yapmasıdır.”

Esed, Rus operasyonları başladıktan sonra bir ay içinde örgütlerin geri çekilmeye başladığını ve çok sayıda örgüt üyelerinin Suriye'den kaçtığını ifade etti.

'DİYALOĞA HAZIRIZ'

Hükümetin Moskova'da Suriyeli muhaliflerle görüşmeye hazır olduğunu da belirten Esad, “Moskova 3'e hazırız çünkü diyaloğa ihtiyacımız var” dedi.