Esad'dan Pes Dedirten Açıklama

Esad'dan Pes Dedirten Açıklama

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, terörizmle savaşta 'istihbarat paylaşımı' çağrısında bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Çek Literarni Noviny gazetesine terörle savaşla ilgili açıklamalarda bulundu. Esad, terörizmle savaşan ülkelere seslenerek, “istihbarat paylaşımı” çağrısında bulundu. Suriye lideri, Paris'teki saldırıları kınarken, "Batılı liderler ileriyi göremiyor. Saldırılar bizim haklı olduğumuzu kanıtladı" dedi.

Suriye resmî haber ajansı Sana’da yer alan habere göre, geçen hafta Fransa’da meydana gelen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları hakkında konuşan Devlet Başkanı, saldırılardan Avrupa hükümetlerinin politikalarının sorumlu olduğunu söyledi.

Esad, “Dünyanın neresinde olursa olsun masum insanların öldürülmesine karşıyız. Bu bizim prensibimiz. Terörle savaşan ülkeler arasında bilgi paylaşımı olması gerekir” dedi ve “Batı'daki birçok insana, Suriye'deki krizin başlangıcından bu yana bu gibi sonuçlar hakkında konuştuğumuzu hatırlatmak isteriz. 'Terörizmi desteklememeli ve onlara siyasî bir şemsiye sağlamamalısınız, çünkü bu ülkelerinize ve insanlarınıza yansır' diyorduk. Bizi dinlemediler. Batılı politikacılar ileri görüşlü değil ve Fransa'daki saldırı da bunun kanıtı" ifadelerini kullandı.

AA