Esad Zulmü Sürüyor

Esad Zulmü Sürüyor

Suriye'de Esad rejiminin Halep’in Cisr El Hac bölgesine varil bombaları kullanarak düzenlediği hava saldırılarında çoğu kadın ve çocuk en az 50 kişi öldü. Onlarca yaralı var.

El Cezire muhabiri tarafından Esad rejimine ait helikopterlerin muhaliflerin kontrolünde bulunan Halee’in Cisr El Hac bölgesindeki otobüs duraklarına varil bombaları kullanarak hava saldırıları düzenlediğini bildirildi. 
Çok sayıda arabanın imha edildiğini ifade eden muhabir, saldırılarda çoğu kadın ve çocuk en az 50 kişinin öldürüldüğünü onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Muhabir Halebi, ölü ve yaralıların kan izlerinin bölgenin her tarafına yayıldığını, rejimin kısa bir süre sonra da havan toplarıyla yeniden saldırı düzenlediğini de aktardı.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise, rejimin Cisr El Hac bölgesine en az 3 varil bombası attığını duyurdu.

Konseyin açıklamasında, "Rejimin varil bombalı saldırısında yaralananlardan bazılarının durumu ciddi. Yaralılar kentteki sahra hastanelerine kaldırıldı. Saldırı bölgesinde çok sayıda minibüste yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü" denildi.

Kalamun’da şiddetli çatışmalar

AA'nın Kalamun Medya Merkezi'ne dayandırdığı habere göre, Suriye'de çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler ile başkent Şam'ın kuzeyindeki Kalamun'un Ceyrud Maara bölgesinde Esad rejimi ve Hizbullah’a bağlı milislerle arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda en 35 Hizbullah mensubunun öldüğü de geçilen bilgiler arasında.

Kalamun Medya Merkezi'nin yaptığı açıklamada, silahlı muhaliflerin bölgedeki rejim güçlerine ait çok sayıda askeri mühimmat ele geçirdiği bilgisi verildi. Muhaliflerin bölgede Esad güçlerine karşı "vur kaç" taktiği uyguladığı da ifade edildi.