Esad Sivilleri Vurdu

Esad Sivilleri Vurdu

Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçakları Doğu Guta ile Telbise'de sivilleri vurdu, saldırılarda 65 kişi hayatını kaybetti.

Kafr Batna ile Cısrreyn'deki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Esed rejimine ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Kafr Batna ile Cesrreyn beldesine düzenlediği saldırılarda 53 sivil hayatını kaybetti.

ÇOK SAYIDA BİNA HASAR GÖRDÜ

AA'nın haberine göre; Saldırılarda yaralanan çok sayıda kişinin de beldelerdeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını belirten yetkililer, bazı evlerin yıkıldığını, çok sayıda binada da maddi hasar meydana geldiğini aktardı.

ÖLENLERİN ARASINDA ÇOK SAYIDA ÇOCUK VE KADIN VAR

Kafr Batna'daki yerel medya aktivisti Enes el-Dimeşki ise rejimin cuma namazı öncesi saldırı düzenlediğini, ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuk olduğunu söyledi. Sivil savunma ekiplerinin Kafr Batna'daki saldırıda yıkılan evlerin enkazında kalanlar için çalışma yaptığını ifade eden Dimeşki, saldırılar sebebiyle bazı iş yerlerinde de yangın çıktığını ifade etti.

2_9514

RUS UÇAKLARI DA TELBİSE'DE SİVİLLERİ VURDU

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının da Suriye'nin Humus iline bağlı Telbise ilçesine gerçekleştirdiği saldırıda 12 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

DAHA ÖNCEKİ SALDIRIDA DA 32 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Telbise'deki sahra hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre ise, Rus savaş uçaklarının Humus'un kuzeyinde bulunan muhaliflerin kontrolündeki Telbise ilçesine düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk, 4'ü de kadın olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi. Rus savaş uçaklarının Telbise ilçesine 15 Ekim'de düzenlediği saldırıda da 32 kişi hayatını kaybetmişti.