Eş-Şeyh Halil: "Yeniden İmarın Gecikmesi Belediye Hizmetlerini Olumsuz Etkiliyor

Eş-Şeyh Halil: "Yeniden İmarın Gecikmesi Belediye Hizmetlerini Olumsuz Etkiliyor

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşın ve ağırlaşan ablukanın etkisiyle Gazze Belediyesi kan kaybetmeye devam ederken bu durum yol, su, kanalizasyon hizmetlerine ve ikinci bir emre kadar askıya alınmak zorunda kalınan projelere olumsuz olarak

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşın ve ağırlaşan ablukanın etkisiyle Gazze Belediyesi kan kaybetmeye devam ederken bu durum yol, su, kanalizasyon hizmetlerine ve ikinci bir emre kadar askıya alınmak zorunda kalınan projelere olumsuz olarak yansıyor.

Genel İdare ve Tanzim Genel Müdürü Hatem Eş-Şeyh Halil, yakıt ve inşaat malzemesinin Gazze'ye ulaşmadığı ve Mısır sınırındaki tünellerin rahat çalışmadığı 2008 ile 2015 arasındaki dönemin Gazze Belediyesi hizmetleri yönünden değerlendirmesini yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Eş-Şeyh Halil, belediye hizmetlerinin gerilediğini ve yol, su ve kanalizasyon şebekelerinin ıslah edilememesi ve yeniden imarın gecikmesi nedeniyle halk arasında rahatsızlıkların baş gösterebileceğini ifade etti.

Gazze Belediyesi'nin son savaştan sonra zararının 42 milyon dolar olduğunu kaydeden Eş-Şeyh Halil, 60 su kuyusu ile 11 kanalizasyon pompa tesisinin savaş sırasında tahrip edildiğini, işgal ordusunun saldırılarından kurtulanların da elektrik krizine takıldığını söyledi.

Tüm bu krizlere memur maaşları krizinin de eklendiğini, inşaat malzemesinin çok kısıtlı ve pahalı olduğunu ifade eden Eş-Şeyh Halil, en büyük sorunlardan birinin yolların ıslahı olduğunu ve yollarda büyük çukurlar bulunduğunu belirtti.

FİEM