Ertuğrul Özkök 14 Aralık soruşturmasında ifade verdi

Ertuğrul Özkök 14 Aralık soruşturmasında ifade verdi

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün tanık olarak ifadesine başvuruldu

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder'in de aralarında olduğu 4 kişinin tutuklandığı, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu soruşturması kapsamında tanıkların ifadesine de başvuruluyor.

Bu kapsamda, Fethullah Gülen'in 6 Nisan 2009'da bir internet sitesinde kaydı yayınlanan konuşmasından 3 gün sonra 9 Nisan 2009 tarihli gazetedeki köşesinde Gülen'in konuşmasıyla ilgili bir yazı yazdığı tespit edilen Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de "tanık" sıfatıyla ifade verdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na dün gelerek Savcılardan İrfan Fidan'a yaklaşık 45 dakika ifade veren Özkök, "Hoca bu konuyu niye açtı?" başlıklı yazısıyla ilgili soruları yanıtladı. Özkök daha sonra adliyeden ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama emri çıkarılan Fethullah Gülen'in, 6 Nisan 2009'da, "www.herkul.org" isimli internet sitesinde, "irtica paranoyası" adıyla bir video kaydı yayınlanmış, Gülen bu videoda, "Tahşiye diye bir şey icat edebilirler, adlarına da Tahşiyeci derler, sonra kalaşnikof verirler, çuvaldızı bile olmayan insanlara terörist damgası vuracaklar. Belli kişilerce karanlık karar kurullarında alınan kararlar." ifadelerini kullanmıştı.

Ajanslar