Ermenistan'da cuma namazına izin yok

Ermenistan'da cuma namazına izin yok

Ermenistan'da cuma namazı kılma talebi reddedildi

dır'da faaliyet gösteren bazı dernek ve sivil toplum kuruluşunun Ermenistan'ın başkenti Erivan'da cuma namazı kılmak için yaptığı başvuru Ermenistan yönetimi tarafından reddedildi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, düzenlediği basın toplantısında Ermenistan yönetiminden bekledikleri hoşgörüyü göremediklerini söyledi.

ERMENİSTAN YÖNETİMİNDE HOŞGÖRÜ YOK

Erivan'daki tarihi Gök Cami'nin Müslümanlar için manevi öneminin bulunduğuna işaret eden Gülbey, "Ermeni vatandaşlar, ülkemizdeki ibadethanelerinde istedikleri zaman ibadet yapabiliyor. Hükümetimiz buna her zaman hoşgörü göstermiştir ancak aynı duyarlılığı Ermenistan yönetiminden alamadık maalesef" dedi.

"GÖK CAMİİ'DE NAMAZ KILACAĞIZ"

Gülbey, şöyle devam etti:

"Kendi topraklarından göçe zorlanan Müslümanların torunları olarak masumane bir gezi ve ibadet talebinde bulunduk ancak Ermenistan devleti buna izin vermedi. Önümüzdeki aylarda bu talebimizi yeniden dile getirip başvurumuzu yenileyeceğiz. Atalarımızın zorla göç ettiği o topraklara gidene kadar hiç bir güç bizleri bu yoldan döndüremeyecek. İnşallah o camide cuma namazını kılacağız