Ermenek'teki maden ocağının sahibi teslim olacak

Ermenek'teki maden ocağının sahibi teslim olacak

Saffet Uyar'ın avukatı Han, yaptığı açıklamada, maden kazasında hayatını kaybeden maden şehitlerine Allah'tan rahmet, tüm Türkiye'ye de başsağlığı diledi.

Saffet Uyar'ın avukatı Han, yaptığı açıklamada, maden kazasında hayatını kaybeden maden şehitlerine Allah'tan rahmet, tüm Türkiye'ye de başsağlığı diledi.

Geçen hafta içinde Saffet Uyar'ın kardeşleri tarafından kendisine ulaşılıp hukuki yardım talep edildiğini anlatan Han, medya algılamasından dolayı biraz tereddüt ettiğini belirtti.

Daha sonra Saffet Uyar'ın vekaletnamesini Cumhuriyet Savcılığına verdiğini, soruşturmayı yürüten başsavcı ve savcılarla görüştüğünü anlatan Han, "Saffet Uyar'ın maden nedeniyle rahatsızlıkları var, kalp rahatsızlığı var. Ancak ne zaman istenirse kendisini hazır edebileceğimi ve adaletin emrinde olduğumuzu söylemiştim" diye konuştu.

Olayla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığını, Saffet Uyar'ın hakkında da yakalama kararı olmasına rağmen halen gözaltına alınmadığı yönündeki haberleri televizyonlardan öğrendiğini anlatan Han, bunun üzerine o andan itibaren bulunduğu yerden müvekkilini alarak Ermenek'e doğru hareket ettiklerini bildirdi.

Han, olayla ilgili gözaltı kararlarından birinin müvekkili Uyar hakkında olduğunu, diğer kişiler içinde yer alan mühendis Yavuz Özsoy'un suyun patladığını duyduğu anda ocağa girdiğini, bu nedenle de sakatlandığını söyledi.

Madende mahsur kalanlardan birinin de ocak şefi olduğunu anlatan Han, "Mühendislerin tamamı gün boyunca ocağa girip çıkıyordu. Dedim ya ocak şefi içeride hayatını kaybetti. Tepesinde binlerce ton su olduğunu bilse bu insanlar, gerçekten oraya girer miydi?" diye konuştu.

Saffet Uyar'ın Ankara'dan Ermenek'e doğru yola çıktığını bildiren Han, "Ermenek'e doğru gidiyor. Ben de yoluma devam edeceğim. Ermenek'te buluşup, Cumhuriyet Savcılığına gidip, teslim olacağız." dedi.

Han, şunları söyledi:

"Dün çağrılsaydı dün de gidecekti. Ondan 3 gün önce çağrılsa yine… Bu bir hukuki prosedür. Henüz yeni iki madenci arkadaşımıza ölü olarak ulaşıldığı için suçun hukuki vasıf ve mahiyeti belli olmuş ve bu anlamda sanıkların ifadesine başvurma ihtiyacı hissedilmiştir. O nedenle zaten daha önce müvekkilimi çağırmadılar ki. Hangi suçtan çağıracaklardı, biz hala ümidimizi muhafaza ediyorduk. Yani kardeşlerimizi oradan sağ çıkaracağız diye. Maalesef ölü olarak ulaştığımız andan itibaren suçun vasıf ve mahiyeti hukuki olarak belirlendiği için şimdi ifadeye çağrılıyorlar."

(AA)