Ergüder'den Hanefi Avcı'ya zor sorular

Ergüder'den Hanefi Avcı'ya zor sorular

Ergenekon ve KCK soruşturmalarına imza atan Hakkari Eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Hanefi Avcı soruşturmasıyla ilgili konuştu. Yürütülen soruşturmanın cemaate ilişkin yazdığı kitapla ilgili olmadığını söyleyen Ergüder, Avcı hakkında 4 ayrı soruşturma

17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası Hakkari Emniyet Müdürlüğü görevinden zehir gibi bir mektupla istifa eden Tufan Ergüder, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Programda Payzın, Ergüder'e polis okullarının kapatılma sürecinde, emniyet ve yargı içerisindeki cemaat yapılanmasıyla ilgili iddiaları hatırlattı ve bu süreçte yürütülen soruşturmaları sordu.

DARBECİLER BİLE YAPMADI

İstanbul'da görevliyken yürüttüğü Ergenekon ve KCK soruşturmalarıyla ilgili sert eleştiriler yöneltilen Ergüder, soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Tüm bu soruşturmaların sonunda, teşkilatın hedef tahtası haline getirildiğini söyleyen Ergüder, hükümetin teşkilatla ilgili yapmayı planladığı düzenlemeleri de bu süreçle ilişkilendirdi. 

Hükümetin, Polis Koleji ve Polis Akademesi ile ilgili düzenlemelerin, o okullarda eğitim gören öğrenciler için çeşitli hak mahrumiyetlerine neden olacağını söyleyen Ergüder, darbe döneminde bile polisin kazanılmış haklarına dokunulmadığını hatırlatarak, "Bu yapılanları darbe yönetimlerinde bile yaşanmamıştır" diye konuştu.

HANEFİ AVCI'DAN ÖRNEK VERDİ

Teşkilatın Türkiye için çok önemli soruşturmalara imza attığını iddia eden Ergüder, Hanefi Avcı soruşturmasından örnek verdi, yazdığı kitapla hakkında yürütülen soruşturmanın herhangi bir ilgisinin olmadığını söyledi. Hanefi Avcı hakkında başta ruhsatsız silah bulundurmak ve yasa dışı örgüte yardım suçları olmak üzere 4 ayrı konuda soruşturma açıldığını söyleyen Ergüder, istihbarat konusunda da oldukça ilginç örnekler verdi. 

İşte Ergüder'in canlı yayında Hanefi Avcı'yı yönelttiği o iddialar;