Ergenekon'un gizli tanığına suikast

Ergenekon'un gizli tanığına suikast

Büyükçekmece'de dün çapraz ateş açılan cipin Ergenekon davasında gizli tanıklık yapan İranlı bir kişiye ait olduğu ve tanığın kızının öldüğü ortaya çıktı

İstanbul Büyükçekmece'de trafik ışıklarında duran lüks cipe silahla ateş açılması sonucu bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.  Dün öğle saatlerinde, Alkent 2000 Sitesi önündeki trafik ışıklarında duran 34 GN 1926 plakalı lüks cipe, plakası henüz belirlenemeyen bir araçtan silahla ateş açıldı. Saldırıda çok sayıda merminin isabet ettiği cip, sürücüsünün yapmaya çalıştığı manevraya rağmen yolun karşısındaki tıra çarparak durdu. 

Cip sürücüsü Devrim Öztunç (23) olay yerinde hayatını kaybederken, yan koltukta oturan ve kimliği henüz öğrenilemeyen genç bir kız ağır yaralı olarak Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan genç kız hayatını kaybetti.

Cip ve çevresinde delil toplayan polis, bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaydan sonra araçla kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. 

ERGENEKON GİZLİ TANIĞI İDDİALARI

Bu arada cipin Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifadesi alınan İranlı Naci Şerifi Zindaşti’ye ait olduğu, hayatını kaybeden genç kızın Zindaşti’nin kızı olduğu öne sürüldü.

Sabah’ta yer alan iddialara göre Zindaşti, 24 Eylül 2007'de İstanbul Büyükçekmece'de jandarmanın düzenlediği operasyonda 75 kilo eroinle yakalanıp tutuklandı. Zindaşti, 21 Ekim 2010'da "terazi" kod adıyla gizli tanık yapılıp dönemin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ifade verdi ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak ve 10'uncu Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt'u hedef alan açıklamalar yaptı.

Öz, bu ifadeler doğrultusunda "Hukukçular Soruşturması"nı başlatırken, HSYK da Ergenekon davalarında tahliye yönünde tavır koyan iki hakime sürgün cezası verdi.