Ergenekon hakimlerine büyük şok!

Ergenekon hakimlerine büyük şok!

Adalet Bakanı Bozdağ, Ergenekon hakimleri hakkındaki şikayetleri HSYK'nın 'işleme koymama' kararını kaldırdı.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza'nın eski hâkimlerine kötü haber... Avukat Hüseyin Ersöz'ün daha önce yaptığı bir şikâyet, mahkeme başkanı ve üye hâkimler hakkında soruşturma yolunu açtı. Ergenekon Davası sanığı gazeteci Tuncay Özkan'ın avukatı Ersöz, geçen ocakta mahkemenin yedek hâkimleri Fatih Mehmet Uslu ve Ercan Fırat'ın gerekçeli kararın yazımına yardım etmelerinin kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvuruda bulunmuştu. 

BİRÇOK HUKUKSUZLUK YAPILDI 
Hüseyin Ersöz, bu iddiayla davaya bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile üye hâkimler Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşiloğlu, Ercan Fırat ve Mehmet Fatih Uslu hakkında soruşturma açılmasını istedi. HSYK Müfettişi Tacettin Şeker'e ifade veren Ersöz, ayrıca duruşmalarda tanık olarak ifade vermesi için hazır edilen eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in dinlenmediğini ve duruşma salonunun tavanına asılan mikrofonlarla avukatların müvekkilleriyle yaptıkları konuşmaların kayıt altına alındığını da ifade etti. 

YENİ MÜFETTİŞ GÖREVDE 
İfadelerin ardından incelemesini tamamlayan Müfettiş Tacettin Şeker, raporunu HSYK 3'üncü Dairesi'ne gönderdi. Daire şikâyet dilekçesi için "işleme konmama" kararı verdi. İki üye karara muhalefet etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise 3'üncü Daire'nin verdiği kararı kaldırdı ve hâkimler hakkındaki şikâyetlerle ilgili yeni bir müfettiş gönderdi. Müfettiş Yunus Nadi Kolukısa da avukat Hüseyin Ersöz'ün ifadesini aldı. Müfettiş Tacettin Şeker'e verdiği ifadeyi tekrarlayan ve hâkimler tarafından sistematik olarak birçok hukuka aykırı karar ve uygulamaya imza atıldığının altını çizen Ersöz, hâkimler hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti. 

DİĞER AVUKATLAR DA DİNLENDİ 
Hüseyin Ersöz'ün ifadesinin ardından davanın sanıklarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ile emekli Albay Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek'in de aralarında olduğu avukatların tanık olarak ifadesi alındı. İncelemelerine ve araştırmalarına devam eden Müfettiş Kolukısa, rapor hazırlayıp HSYK'ya sunacak. Bu rapor kapsamında inceleme yapacak olan HSYK, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza'nın eski hâkimleri hakkında soruşturma izni verebilir.