Ergenekon Davasının Hakimi Tutuklandı

Ergenekon Davasının Hakimi Tutuklandı

Sakarya'da adliyeye sevk edilen 24 yargı mensubundan Ergenekon Davası'nın eski Mahkeme Heyeti Başkanı Özese ile 2 hakim tutuklandı. Şüphelilerden 3'ü serbest, 18'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Sakarya'da gözaltına alınan 24 yargı mensubundan 3'ü tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Sakarya'da yargı mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 24 hakim ve savcının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından, bu kişilerden 15'i tutuklama, 9'u adli kontrol şartı istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi

Şüpheliden Ergenekon Davası'nın eski Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile hakimler Muhammet Tokalı ve Tarık Çağlayan tutuklandı. 18 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. 3 hakim ve savcının ise serbest bırakılmasına karar verildi. Darbe girişiminin ardından Sakarya'da yargı mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda, Özese ile hakimler Hülya Akar, Okan Akar, Harun Kuku,Muhammet Tokalı,Tayfun Yavuz, Bircan Açıkgöz, Selda Devrim Yıldırım, Yusuf Temel, Tarık Çağlayan, Osman Kaya, Sönmez Taşkın, Nigar Demir Yüzlü, Ömer Güldallı, Metin Tüzemen, Esra Nur Kolukısa, Meryem Günay ve Mustafa Şen ile Cumhuriyet savcıları Erdal Özdemir, Ferruh Gün, Sultani Temel, Ramazan Turhal, Yavuz Yüzlü ve Mehmet Günay gözaltına alınmıştı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim Erdal Bayazan'ın başka suçtan Hatay'ın İskenderun ilçesinde tutuklandığı, daha önce yurt dışına kaçtığı belirlenen Cumhuriyet savcıları Cihan Kansız ve İsmail Tandoğan ile hakimler Kazım Kahyaoğlu, Remzi Kayıp ve Ali Türkmen'in yakalanması için başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirilmişti.