Erdoğan'ın Uçağı Aniden Rota  Değiştirdi!

Erdoğan'ın Uçağı Aniden Rota Değiştirdi!

Uçak krizinin ardından mektupla normalleşmeye dönen Rusya-Türkiye ilişkileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetinin Rusya'ya resmi ziyaret gerçekleştirmesiyle farklı bir boyut kazandı.

Uçak krizinin ardından mektupla normalleşmeye dönen Rusya-Türkiye ilişkileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyetinin Rusya'ya resmi ziyaret gerçekleştirmesiyle farklı bir boyut kazandı.

Erdoğan ve heyetini taşıyan Airbus A330 TC-TUR uçağı Rusya uçuşunu ilk kez farklı rotadan yaptı. Uçak Ukrayna hava sahasını geçip Rusya'nın St. Petesburg'a gidecekti. Uçak, Kastamonu üzerindeyken aniden rota değiştirildi ve Rusya'ya girdi. Uçağın Ukrayna üzerinden gitmemesinin nedeni ise Rusya'nın sorun yaşadığı ülke olmasıydı. Güvenlik nedeniyle uçak Rusya'nın da uyarısıyla risk taşıyan rotadan çıkarak yolu uzattı ve Karadeniz üzerinden direk Rusya'ya giriş yaptı. 

ROTA ŞAŞIRTMASI YAPILDI

"Olağanüstü güvenlik önlemleriyle Ankara'dan havalanan Cumhurbaşkanı'nı taşıyan Airbus A330 TC-TUR uçağı ilginç bir rota izledi. Ankara'nın kuzeyinden Ukrayna hava sahasını katederek Beyaz Rusya ve Rusya'yla ulaşmasını beklediğimiz uça, Ankara üzerinde büyük bir kavis çizerek önce Kastamonu sonra da Samsun üzerinden Soçi istikametine yöneldi. Rota saklanmasının nedeni güvenlik hassasiyeti."

HAREKETLİ ROTA KULLANILDI

"Erdoğan'ın uçağındaki gazetecilerin merak ettiği diğer bir konuda Cumhurbaşkanı’nın uçağı için özel güvenlik önlemi alınıp alınmamasıydı. Örneğin TR-TUR uçağına hava sahamız içinde Türk F-16’ların eşlik edip etmeyeceği veya Rus hava sahasında güvenliği sağlamak üzere Rus MIG’lerinin karşılayıp karşılayamayacağıydı.

F-16'LAR UĞURLAMADI

F-16’ların uğurlaması ve MIG’lerin karşılamasının söz konusu olmadığını öğrendik. Tek önlemin, zaman zaman yapıldığı gibi, uçuşun her zamanki rotayla değil, hareketli bir rotayla gerçekleştirilmesi olduğu belirtildi.

Bilgileri Erdoğan'ın Rusya ziyaretini takip eden