Erdoğan’ın Özrü, Sorunların Unutulacağı Anlamına Gelmiyor

Erdoğan’ın Özrü, Sorunların Unutulacağı Anlamına Gelmiyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan özür dilemesinin iki ülke arasındaki sorunların unutulacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Cmhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e özür mektubu göndermesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşaması gündeme gelmiş, bunun üzerine turizm ve ticaret alanında bazı adımlar atılmıştı.

Sputnik’te yer alan habere göre haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesinin, Rusya’nın sorunlu meseleleri ‘halının altına süpüreceği’ anlamına gelmediğini vurguladı.

‘Erdoğan daha önce özür dilemeliydi’

Erdoğan’ın Rusya’dan daha önce ‘özür dilemesi’ gerektiğini belirten Zaharova, “Geç olması hiç olmamasından iyidir. Ankara’yla ilişkilerin yenilenmesi için gereken her şeyi yapıyoruz” dedi.

‘Türkiye’nin militanları desteklemesi kabul edilemez’

Zaharova, Rusya’nın daha önce birçok kez dile getirdiği, Türkiye’nin IŞİD’e ve diğer cihatçı örgütlere destek verdiği iddiasını da yineledi: “Ankara’nın, Suriye topraklarındaki militanların Türkiye tarafından desteklenmesinin kabul edilemez olduğunu idrak etmesini umuyoruz ve bunun için her şeyi yapıyoruz.”