Erdoğan'ın Korumaları İle Polis Arasında Arbede

Erdoğan'ın Korumaları İle Polis Arasında Arbede

Birleşmiş Milletler 69. Dönem Genel Kurul Çalışmaları için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyaretinin son gününe, Erdoğan'ın yakın korumaları ile New York polisi arasında yaşanan arbede damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’tan ayrılmadan önce katıldığı son programda küçük bir grup tarafından protesto edildi. Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu yakın korumalar ile protestocular arasında sözlü sataşmalar ve küfürleşmeler yaşandı. Korumaları protestocuların çevresinden uzaklaştırmak isteyen New York polisi ile korumalar arasında da arbede çıktı. Erdoğan’ın yakın koruma amirlerinden birinin, New York polislerine elle müdahale etmesi, yaşanan itiş kakışı görüntüleyen bir Amerikalının da eline vurarak makinasını düşürmesine yol açmasının ardından, New York polisi yakın koruma amirini gözaltına almak istedi. Türk korumalar ile Amerikalı polisler arasında sık sık tansiyonu yüksek gerginlikler yaşandı. 

Başka bir grup da otel önünde Erdoğan’a destek gösterisi düzenledi. İki grup arasında da sözlü atışmalar meydana geldi. 

New York’taki son programı olan TURKEN Vakfı’nın, Mandarin Oriental Otel’de verdiği yemeğe katılan Erdoğan, protesto üzerine giriş ve çıkışını otelin arka kapısından yaptı. Temaslarını tamamlayan Erdoğan daha sonra New York’tan ayrıldı. 

 

DHA