Erdoğan'ın çizdiği adam Ekmeleddin İhsanoğlu

Erdoğan'ın çizdiği adam Ekmeleddin İhsanoğlu

CHP-MHP Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak İslam Konferansı Örgütü Eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu gösterdi.

CHP-MHP çatı adayda anlaşttı. Muhalefet Cumhurbaşkanlığı seçimi için İslam Konferansı Örgütü Eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterecek.

Peki Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?

Türkiye Ekmeleddin İhsanoğlu ismini Mısır'da Muhammed Mursi yönetiminin askeri darbeyle devrilmesi sonrası tanımıştı. Uzun süre İslam Konferansı Örgütü Başkanlığı görevini yürüten Ekmeleddin İhsanoğlu AK Parti iktidarıyla yakın çalışmalar yürütmüştü. Eklemettin İhsanoğlu'nun hükümetle arası Mısır'daki darbe sonrası açılmıştı. 

Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümet kanadından sert eleştirilerin hedefi olan İhsanoğlu, Mısır'da yaşananlara 'darbe' dememekle suçlanmıştı. 

YAZIK DİYORUM!

Mısır'da askerin iktidarı ele almasını 'darbe' olarak nitelendirmeyen ve gelişmelere karşı sessiz kalmaya tercih eden İhsanoğlu, Erdoğan ve kurmaylarını açık hedefi haline gelmişti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, o dönem "İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ne iş yaptığını bilen var mı? Bu zat, darbeden sonra Mursi’yi suçlamıştı. Prof. Dr. İhsanoğlu’nun İİT Genel Sekreteri seçilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın büyük çabalarını hatırladıkça yazık diyorum" eleştirilerinde bulunmuştu.

İhsanoğlu'na yüklenen bir diğer isim de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmuştu. Bozdağ, İhsanoğlu'nu istifaya çağırmıştı.