'Erdoğan'ı izleyin TIR'ları durdurun'

'Erdoğan'ı izleyin TIR'ları durdurun'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı adım adım izleyen ve dış politikayı ilgilendiren toplantıları takibe alan ''paralel yapı'', Gülen’in talimatıyla MİT’in yardım TIR’larını durdurdu.

Star gazetesinden Kemal Gümüş'ün haberine göre, ''Paralel yapı''nın yürüttüğü 17-25 Aralık darbe soruşturmalarının başarısız olmasından sonra deşifre olan sözde Selam Tevhid soruşturması üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan önemli bilgilere ulaştı. Sözde Selam Tevhid soruşturması kapsamında Suriye’ye yardım götüren MİT TIR’ları için düğmeye basıldığı ortaya çıktı. 1 ve 19 Ocak 2014 tarihlerinde Hatay ve Adana’da başlatılan kumpas operasyonları engellendikten sonra Şubat ayında Selam Kumpası da deşifre edildi.

İnsani yardım konuşuldu

Savcılık ''paralel yapı''nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Bakanlar ile gazetecileri dinlediği sözde Selam dosyasında yer alan 554 GB’lık veriyi inceledikten sonra TIR’ların da Selam Kumpası kapsamında durudurulduğunu belirledi. ''Paralel yapı'', 24.11.2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fidan ile Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Muaz El Hatip’in görüşmesini izledi ve kayda aldı. Burada Suriye’ye yapılacak insani yardımlar ve Suriye politikası konuşuldu.

Uydurma soruşturmalar

Dosyada bu görüşmelere ait 'paralel yapı'nın yaptığı teknik ve fiziki takip verilerine de ulaşıldı. 'Paralel yapı'nın Dolmabahçe Başbakanlık Ofisininin güvenlik sistemlerine sızdığı ve buradan da görüntü aldığı belirlendi. Çetenin sözde Selam için delil olabilecek alternatif MOBESE kayıtlarını da dosyaya eklediği öğrenildi.Bu kapsamda yapılan çalışmada “Fethullah Gülen liderliğindeki FETÖ/PDY örgütünün devlet kurumları içerisine paralel bir yapılanma oluşturarak hazırladıkları uydurma soruşturmalarla üst düzey devlet yöneticilerini sözde Kudüs Ordusu terör örgütü ile irtibatlı göstererek yapacakları operasyonel çalışmalarla Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini yapamaz hale getirmeyi planladıkları ve bu kapsamda kendi güdümlerinde olan ve örgüt içerisinde yönetici üye konumunda bulunan basın yayın kuruluşlarında dizi senaryoları ve köşe yazarları ile amaçları doğrultusunda kamuoyu oluşturmaya çalıştıkları” değerlendirmesi yapıldı.

Hedef Tayyip Erdoğan

Yine örgütün “kendi güdümündeki basın yayın kuruluşları aracılığıyla hem 17 Aralık 2013 öncesi hem de sonrasında kamuoyunda kabul ettirmeye çalıştıkları uydurma Selam Tevhid soruşturması kapsamında da MİT’i İHH üzerinden El Kaide’ye silah ve mühimmat yardımında bulunduğu ve böylelikle Türkiye’nin terörü destekleyen ülkelerden olduğu bu eylemlerden de doğrudan ve dolaylı olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT’in bağlı bulunduğu Başbakanlığın, dolayısıyla Erdoğan’ın sorumlu olduğu kurgusu oluşturmaya çalıştığı” belirtildi.

''Paralel'' medya desteği

Savcılığın tespitlerine göre başta Emre Uslu olmak üzere örgüt güdümündeki basın yayın kuruluşlarının kamuoyu oluşturmaya yönelik yazılar yayınladıkları ve sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından paylaşımlarından bulundukları Kasım 2013 tarihinde Adana’da yakalanan TIR ile 1 Ocak 2014 ve 19 Ocak 2014 tarihlerinde Hatay ve Adana illerinde durdurulan MİT TIR’larının durdurulması olayının öncesi ve sonrasında yine örgüt güdümündeki basın yayın kuruluşlarında da aynı kurgusal haberler yayınlandı.

ERDOĞAN’I TAKİP EDİN

''Paralel yapı'',  Gülen’in talimatının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yakın takibe aldı. Erdoğan’ın telefonu dışında gerçekleştirdiği önemli toplantıları da dinleyen örgüt, devletin teknik olanaklarını da kullandı.
TİME TÜRK