Erdoğan'dan Yılmaz Özdil'e çok sert tepki

Erdoğan'dan Yılmaz Özdil'e çok sert tepki

Başbakan Erdoğan, TİKA'nın yapımın tamamladığı ortak projelerin açılış programında Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in 'Ölmeleri müstehak' sözlerine ve Posta yazarı Yazgülü Aldoğan'a sert tepki verdi.

Biz vicdan sahibiyiz. Fakat insanlıktan nasibini almamış zerre kadar vicdanı olmayan ahlak değerleriyle yakından alakası olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye onlar buna müstehaktır diyecek kadar seviye kaybından mahrumdurlar. 

-Bakıyorsunuz bir diğeri de ona kalkıyor maalesef çok çok ahlaksızca bir ifade kullanıyor. Şimdi ben soruyorum. Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorlar. Diyorum ki sen bir patron olarak aynı zihniyete mensupsun. 

-Eğer bunları hala tutuyorsan sen de aynı zihniyettesin. 
Benim şehit vatandaşlarıma bu ölüme müstehaktır deme hakkına bunlar sahip değildir. Bunlar ne gazidir ne şehittir nokta nokta niyazidir diyenleri yanında barındıranlar bunu söyleme hakkına sahip değildir. Barındıranlar da aynı şeyi düşündürüyor demektir. 

-Zaman zaman gelip kalkıp da bazı eylemlerde bulunanlar önce bu ifadeyi kullananlara karşı tavırlarını koysunlar da samimiyetlerini görelim.