Erdoğan'dan Tokat Gibi Yanıt

Erdoğan'dan Tokat Gibi Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmesinin ardından kendisine yöneltilen Can Dündar sorusuna çok sert cevap verdi. Erdoğan, "Can Dündar ajandır, devlet sırlarını ifşa etmiştir ve Türk yargısına göre mahkumdur" diye konuştu.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider basın açıklaması yaptı.

Açıklama sırasında Alman bir gazeteci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Akredite olmasına rağmen Can Dündar'ın toplantıya katılmama sebebi"ni sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman gazeteciye tepki gösterdi.

"Can Dündar devletin sırlarını ifşa eden bir ajan"

Türk yargısının bırakılması gerekli olanları tutuksuz yargılanmak üzere de olsa bıraktığını belirten Erdoğan, "Hiç ona gerek kalmadan bırakılması gerekeni de bırakmıştır, isim vermeyeceğim. Fakat son söylediğiniz kişiye gelince; önce Can Dündar’ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını ifşa etme durumunda olan bir kişi olduğunu ve bunun 5 yıl 10 aya mahkum edildiğini biliyorsunuzdur. 5 yıl 10 aya mahkum olan bir kişi, kaçarak Almanya’ya gelmiştir. Şu anda bu kişi Türk yargısına göre bir mahkumdur ve 5 yıl 10 ay mahkumiyeti vardır, ajandır. Devletin sırlarını ifşa etmiştir. Hiçbir ülkede devletlerin sırları ifşa edilmez, suç teşkil eder" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Provokasyona hazırlanıyordu

Almanya'ya firar eden vatan haini Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında provokasyona hazırlanıyordu. Dündar, Başbakan Merkel ile yapılacak ortak basın toplantısında Erdoğan'a soru sormayı planladığını söylemiş ve "Erdoğan'a 'Neden Türkiye'de cezaevlerinde gazetecilerin değil teröristlerin olduğunu söylediniz?' diye soracağım" demişti.