Erdoğan'dan Şok Yorum

Erdoğan'dan Şok Yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika seyahati öncesi önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması düzenledi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

*Ziyaretimiz sürecinde bu ülkelerle işbirliğimizin hukuki zeminini güçlendirecek adımlar atacağız. THY'nin bölgeye doğrudan uçuş başlatması konusunda da görüşmelerimiz olacak. Türkye'nin G20 dönem başkanlığının az gelişmiş ülkeler için bir umut olduğunu görüyoruz.


*Küba ziyaretimiz tarihi olarak önemli bir döneme denk geliyor. Kolombiya ile ilişkilerimiz karşılıklı büyükelçiliklerin açılmasıyla bir ivme kazandı.

*Ziyaretimizde Amerika kıtasındaki ilk TİKA Program Koordinasyon Merkezi açılışını Meksika'da yapacağız.

HAKAN FİDAN'IN İSTİFASI

*(Hakan Fidan'ın adaylığına sıcak bakmadığıyla ilgili iddialar için) Açık söyleyeyim Sayın Fidan'ın adaylığına olumlu bakmıyorum. Adaylağını kabul etmek veya aday olarak göstermek sayın Başbakan'ın takdiridir. Ancak muhalefetin MİT'in başında olan bir kişinin vekil olup olmayacağıyla ilgili takdirini de doğru bulmuyorum. MİT'in başındaki bir insan da istifasını yapar, parti gösterirse aday olur. Bu yargı için de güvenlik teşkilatı için de geçerlidir. Böyle bir yasak yoktur, hepsi usulü içinde istifa eder ve aday alabilir.