Erdoğan'dan Şok Açıklama

Erdoğan'dan Şok Açıklama

Başbakan Erdoğan, "Bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır" dedi

Başbakan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul merkezli operasyona ilişkin şunları söyledi:

SUCUYMUŞ BUCUYMUŞ DEMEYECEĞİZ

Bu, babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş, şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır.

Biz gereken çalışmayı, gerektiği şekliye yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bu işin bulaştırılmış olması vesaire, bu konularda da onların bu atılan adımlar neticesinde hassasiyetleri ortadadır. Bunlar şahsımca da malumdur, gereken neyse aramızda görüşür, gerekeni gerektiği anda yaparız."

Emniyet'te yapılan değişiklikler

Başbakan Erdoğan, "Emniyet'te yapılan değişiklikler, valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle kendilerinin tasarrufudur. Bu tasarrufa yetkisi vardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki siyasi noktadaki bir mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu ülkenin geleceğini karartmaya, kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinden görev almalar var

İstanbul Merkezli Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti'nde başlayan görevden almalar tüm yurda yayılıyor. İstanbul'da sabah saatlerinde 5 polis müdürünün görevden alınmasının ardından, bu akşam 11 polis müdürü daha görevden alındı. Emniyet'teki değişiklikler 11 Ankara'ya da sıçradı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinde görevli şube müdürlerinin de aralarında olduğu 18 şube müdürünün görev yerlerinde değişiklikler yapıldı. Bursa, Kayseri, Trabzon, Kocaeli başta olmak üzere 20 ilin emniyetinde de görev değişikliği yapılacağı öğrenildi. Bu illerde emniyet müdürlüklerindeki kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele birimlerinin müdürlerinin değiştirileceği belirtildi.

ANKARA'DA 18 ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Ankara'da KOM, Mali, Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri başta olmak üzere 18 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi.

Görev yerleri değiştirilen bazı müdürler şöyle:

Kaçakçılık Şube Müdürü Erkan Kaya

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adem Yalçınkaya

Narkotik Şube Müdürü Emre Murat Korkmaz

Koruma Şube Müdürü Fahri Küçük

BURSA

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde 3 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet, Gasp ve Ahlak Bürolardan sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Erol Turan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü İhsan Yıldız ise Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ümit Erdoğan ise, Nilüfer Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. ; Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya atamaların Valiliğin tasarrufuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

TRABZON

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile Özel Güvenlik Şube Müdürü yer değiştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliğine gönderdiği talimat doğrultusunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Fatih Keçeli, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü görevine getirilirken, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevine de Mustafa Bulut getirildi.

KOCAELİ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Ağzıbağlı, Eğitim Şube Müdürü görevine getirildi. Boşalan KOM Şube Müdürlüğü koltuğuna ise Yabancılar Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ayhan Karakoyun getirildi. Ayhan Karakoyun'un yerine ise Hüseyin Tanrıkulu geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir" denildi.