Erdoğan'dan sert tepki: Biden benim için tarih olur

Erdoğan'dan sert tepki: Biden benim için tarih olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazını kıldıktan sonra Süleyman Şah Türbesi ve IŞİD'le ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye ile ilgili ifadelerini sert bir dille yalanladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışı basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ı açıklamalarının ana maddesi Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki 40 Türk askeriydi.

Erdoğan; "Öldürenin ölenin Müslüman olduğu bir tablo yaşanıyor, bunun bizim dinimizde yeri yok. Sınırlarınız tehdit altındayken siz sessiz kalırsanız, bunu tarih affetmez, bir bedel ödersiniz. İstediğimiz güvenli bölge içerisinde Süleyman Şah Türbesi de yer alıyor. Bizim için IŞİD neyse PKK da odur.

Bizim için çözüm sürecinin sona ermesi diye bir şey yok. Sona erdirme gayretinde olanlar bedelini ağır öder. Cumhurbaşkanı olarak artık konuşmalıyım. Dağlara kaçırılan gençleri kendi başına bırakamam. İş yapan makinaları yakacaksınız, biz de ısrarla yapıyoruz. Hala Hakkari'de havalimanını bitiremiyoruz.

Suruç'ta bunlar olurken, bir tarafta molotoflarla ortalığı yakıyorlar. Bunlarla ne elde edecekler? Bizim Mehmetçiğimizi taşlayan milletvekilinin olduğu bir zihniyetle yaşıyoruz." dedi. 

BİDEN BENİM İÇİN TARİH OLUR

Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye ile ilgili ifadelerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan "Eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa, Biden benim için tarih olur. Asla benim böyle ifadelerim olmamıştır. Başta IŞİD hiçbir terör örgütüne bizim en ufak yardımımız olmamıştır. Yabancı savaşçılar asla bizim topraklarımızdan silahlı olarak Suriye'ye girmedi 6 bin kişinin girişini yasakladık. Biz bu noktada yalnış yaptık gibi bir konuşmam olmadı, Biden böyle bir şey söylediyse, bizden özür dilemeli."

Erdoğan "Sayın Biden eğer Harvard'ta böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi lazım. Öyle ufak tefek çevresinden dolaşarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir" dedi.

"Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan yarın belki Haseki'de olacak, belki Artvin'de belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereekn adımları ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık yapıyoruz" dedi.