Erdoğan'dan Putin'e Suriye Telefonu

Erdoğan'dan Putin'e Suriye Telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye olmak üzere bölgesel konuların da ele alındığını bildirdi.

EL BAB SALDIRISI ELE ALINDI
AA'nın haberine göre Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde yürütülen operasyonda Türk askerlerini hedef alan saldırıya ilişkin görüş ve bilgi teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin'in, Halep'teki insani krize çözüm bulma çabalarını hızlandırma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU
Fırat Kalkanı Operasyonu'nun, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini de belirtti.

Görüşmede iki lider, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecini destekleme kararlılıklarını teyit etti. İlişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine vurgu yapan iki lider, bu çerçevede Başbakan Binali Yıldırım'ın 6 Aralık'ta Moskova'ya yapacağı ziyarete ve 2017'nin ilk yarısında gerçekleştirilecek Rusya-Türkiye ÜDİK toplantısına da değindi.

KREMLİN: TALEP TÜRK TARAFINDAN
Sputnik'in haberine göre Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın Suriye krizinin çözümü konusunda görüş alışverişi yaptığı ifade edildi.

Türk tarafının talebi üzerine gerçekleştiği belirtilen görüşmede, farklı düzeylerdeki temaslar da dahil iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin değerlendirildiği de bildirildi.

'AKTİF DİYALOG DEVAM EDECEK'
Suriye konusundaki görüş alışverişinin yapıcı bir atmosferde geçtiğinin kaydedildiği açıklamada, "Uluslararası terörle mücadele alanındaki çabaların koordine edilmesi amacıyla iki ülkenin dışişleri bakanlıkları, savunma bakanlıkları ve istihbarat kurumları düzeyinde aktif diyaloga devam edilmesi kararlaştırıldı" dendi.

PUTİN'DEN TAZİYE
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de hayatını kaybeden Türk askerleriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı taziyelerini iletti.