Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şah Fırat operasyonu hakkında açıklamalarda bulunurken yeni bir bilgi paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçici köy korucularını kabul ettiği Beştepe'de önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, konuşmasında askerlerin şantaj aracı yapmak istediklerini bilgisini verdi.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
"Şah Fırat operasyonunun gerekçesi güçlüdür, icrası da başarıyla yürütülmüştür. Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş, sadece Türbeyi korumakla görevli olan askerlerimizin, oradaki topraklarımızı korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve taşıma işlemidir.
"BUNU ŞANTAJ ARACI OLARAK İSTEYENLER..."
Askerlerimizin can güvenliği her şeyin önünde geliyor. Bu taşınma işlemiyle Süleyman Şah Türbesi'ni ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor.
Türbe yine Suriye topraklarında Eşme'de. Mevcut operasyonda aylardır bunun çalışmasını yaptık. plan gayet irade altında büyütüldü an geldi ve yapıldı.
Libya'daki olaylar sırasında orada bulunan binlerce vatandaşımızı başarıyla tahliye etmiştik. Türkiye kendi operasyonlarını kendi yürüten bir ülkedir.

"MİLLİ MESELEDEN SİYASİ RANT DEVŞİRMEK İSTEDİLER"
Milli meselelerden siyasi rant devşirmek isteyenlere milletimiz prim vermemiştir vermeyecektir.
Bugün burada geçici köy korucularını temsil edenlerle bir aradayız. Bu sistem 1995'ten beri ayaktadır. Geçici köy korucularımız güvenlik güçlerimizin en büyük yardımcıları olmuştur. 1625 şehit veren köy korucularımızın hizmetleri takdire şayandır.
9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacağım." dedi.